Onderwijsparade

23 maart: Onderwijsparade op Museumpark van 14.00 tot 21.00 uur.
Met onder andere 6 inclusie projecten.
Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op:
Dit jaar is er op Museumpark weer een ‘ouderwetse’ Onderwijsparade waar we elkaar weer echt kunnen ontmoeten. Het thema is ‘Onderwijs beweegt!’ De hogeschool-community is hartstikke actief met het steeds verbeteren van het onderwijs waar inclusie logischerwijs een belangrijke rol speelt. Hier lichten we 6 sessies uit die elk te maken hebben met inclusief onderwijs.
Het belooft weer een inspirerende editie op Museumpark te worden. Meld je hier aan, ontdek de verschillende starttijden en het volledige programma.
PS Kom tijdens de Onderwijsparade ook langs bij de informatie stand van INCLUDED en maak kennis met de mensen achter dit platform.
Lees hieronder alvast over de 6 inclusie projecten
6 inclusie projecten
*Sessie 5: Flexibel en inclusief onderwijs met open leermaterialen
We gaan met elkaar in gesprek om te kijken hoe je open leermaterialen kunt toepassen in je eigen onderwijs. Door Brenda Lems
*Sessie 7: Samenwerken met studenten aan inclusief onderwijs
Het belang van deze gelijkwaardige samenwerkingen en thema’s en of dilemma's die je dan tegenkomt. (WIPD , Marja Poulussen (hoofddocent IVL) en Marjolijn Schouten (hogeschooldocent ISO))
*Sessie 24: Sexist, racist or discriminatory behaviour in class: Where do we draw the line?
In deze demonstratie ervaar je de stressgame die ontwikkeld is bij de opleiding tot maritiem officier te RMI. In het Engels WDKA door: Rosa Pons Cerdà, teacher at Powerplay (social practice)
*Sessie 33: Affective assessment and inclusivity
Welke veranderingen kunnen affectief toetsen transparanter maken voor studenten? In het Engels WDKA door: Sylvia Erlings en Beam Waardenberg
*Sessie 40: Stroomschema inclusief toetsen
Mijn toetsen zijn valide, betrouwbaar, transparant zijn draagt bij aan het leerproces van de student, zijn deze ook inclusief? Door Johan van Dijk en Marian den Daas
*Sessie 42: 100 dagen thuiskomen in Taal - taal en thuisgevoel in onderwijs
Een nieuwe leerlijn gericht op taal en thuisgevoel. We delen de opbrengsten en ervaringen vanuit meerdere opleidingen door Rivi Godfried, Evelyne van Neut, Ria Chin-Kon-Sung, Claudia Gomes en Jolanda van Gemeren
*De nummering van de sessies is overgenomen uit de onderwijsparadekrant. Kijk op Hint Onderwijsparade Hogeschool - Kwaliteit en onderwijs - Onderwijsparade | HINT (hr.nl) voor het definitieve programma en hoe je kunt aanmelden.